Hozzávalók
● 2 csomag készen kapható, friss leveles tészta
● 10 deka friss tonhal
● 1,5 deci passzírozott paradicsom
● 1 evőkanál kapribogyó
● oregánó
● só, bors
Elkészítése
A tonhalat kevés olívaolajon néhány perc alatt átsütjük, majd villával apróra daraboljuk. A kapribogyót felaprítjuk.
Az egyik leveles tésztát kiterítve megkenjük a passzírozott paradicsommal, kevés oregánóval, sóval, borssal megszórjuk, és rátesszük a felaprított kapribogyót. A másik leveles tésztát a tetejére borítjuk, majd derelyevágóval 2-2,5 centis csíkokat vágunk belőle. Ezután a csíkokat kicsit megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
● Készíthetjük halkonzervből is – például makrélával vagy szardíniával.
● Nemcsak ez a kicsit olaszos, hanem a paradicsom nélküli citromos-petrezselymes variáció is finom!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
Emellett persze nagyon sokféle más tepsi közül is válogathatsz az Életforma Shopban!