Hozzávalók:
- 75 dkg friss fekete kagyló
 - 20 dkg konzerv hámozott paradicsom
 - 1,5 dl chardonnay
 - 1 fej hagyma
 - 1 szál sárgarépa
 - 1 szál zellerzöld
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 tk citrom reszelt héja
 - ½ tk morzsolt oregano
 - ½ tk apróra vágott bazsalikom
 - 2 ek olívaolja
 - só, bors ízlés szerint
 
Elkészítés:
Párold a zöldségeket a fokhagymával a forró olajon úgy 5-10 percig. Add hozzá a bort, a zöldségeket, a fűszereket, a citromhéjat, majd a paradicsomot. Nézdd át a kagylókat. Ha van benne olyan, ami már kinyílt, azt azonnal dob ki! A többit mosd át hideg vízben, és kis kefével dörzsöld is át a héjakat. Ha kész dobd a forró levesalapba. Tégy rá fedőt, és vedd le a lángot. Jó alaposan fűszerezd kedved szerint. Tálalás előtt előtt ismét vess egy pillantást a kagylókra! Most a ki nem nyílt példányokat kell kidobni, majd az egészet tálalhatod!
Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral
Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi-téli finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!