Hozzávalók:
- 75 dkg friss fekete kagyló
- 20 dkg konzerv hámozott paradicsom
- 1,5 dl chardonnay
- 1 fej hagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk citrom reszelt héja
- ½ tk morzsolt oregano
- ½ tk apróra vágott bazsalikom
- 2 ek olívaolja
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Párold a zöldségeket a fokhagymával a forró olajon úgy 5-10 percig. Add hozzá a bort, a zöldségeket, a fűszereket, a citromhéjat, majd a paradicsomot. Nézdd át a kagylókat. Ha van benne olyan, ami már kinyílt, azt azonnal dob ki! A többit mosd át hideg vízben, és kis kefével dörzsöld is át a héjakat. Ha kész dobd a forró levesalapba. Tégy rá fedőt, és vedd le a lángot. Jó alaposan fűszerezd kedved szerint. Tálalás előtt előtt ismét vess egy pillantást a kagylókra! Most a ki nem nyílt példányokat kell kidobni, majd az egészet tálalhatod!
Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral
Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi-téli finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!