Miből is készült:
- szárított, cukrozott citrushéjak, porrá zúzva
- fahéj, szerecsendió, ánizs
- karadamóm, koriander
- saját készítésű vaníliás cukor
- és nagyon pici kakukkfű és (zöld-citromos) só
Elkészítés:
A darabos összetevőket porrá zúztam, majd elkészítettem egy alapot, azokból a fűszerekből, amit fontosnak éreztem, tettem 1-1 egységnyit, a mellékízekből pedig fél-fél egységnyit, majd összekevertem jó alaposan a késes aprítóban, és utána jött az utóízesítés. Nem írtam fel a pontos mennyiségeket, mert lehet hogy a következő adagnál más ízeket fogok erősebbre keverni.
Tetszés szerint dúsíthatjuk (por) cukorral, én csak keveset tetettem bele, így könnyebb felhasználni.
Fedeles kis üvegben, celofán zacskóban hasznos gasztro-ajándék.
Jó kísérletezést kíván: Max

Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsigóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, … és minden más óbécsi sütiért. Remek recept adventre vagy karácsonyra is!