Hozzávalók:
egy fej karfiol rózsáira szedve
apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható, ha épp nincs otthon)
3 db krumpli
1 tojás
zsemlemorzsa
só, bors
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben főzzük meg. Nem kell péppé főzni, de ne is legyen roppanós. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Aztán reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsával kössük meg a masszát, hogy jól formálható, nem folyékony anyagot kapjunk. Tetszés szerinti formára alakíthatjuk (ha lapított lepényt készítesz, mehet másnap szendvicsbe, hús helyett), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a ropogós külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne.