
Hozzávalók:
nagyszemű szőlő (legjobb a mag nélküli fajta)
krémes kecskesajt
natúr krémsajt
só
bors
dió apróra vágva
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, szárazra töröljük. A kétféle sajtot összekeverjük, ha kell, ízesítjük sóval, és gondolatnyi borssal, majd egy kis pengéjű késsel szépen körbekenegetjük a szőlőszemeket a krémsajttal. Az apróra vágott-tört diót kicsi, mély tálkába öntjük, abba mártjuk a sajtos szőlőket. Kicsit rányomogatjuk a kezünkkel a diódarabokat, és tálra tesszük. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
Szőlős-sajtos jégsaláta
Mindjárt vége a szőlőszezonnak. Gyorsan vegyük még meg az utolsó idei fürtöket, és készítsünk belőle például egy ilyen finom salátát! Ez is szőlős, sajtos párosítás, úgy tűnik, azzal nem lehet melléfogni.