
Hozzávalók
A tésztához:
4 tojás
4 deci joghurt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
25 deka porcukor
35 deka rétesliszt
1 deci olaj
A meggyeshez:
60 deka kiló magozott meggy
zsemlemorzsa
A túrós-citromoshoz:
12 deka tehéntúró
1 közepes citrom
Elkészítése
A tészta összetevőit jól összekeverjük, majd kétfelé öntjük.
Meggyes
A fele tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A kimagozott (télen mélyhűtött vagy lecsepegtetett konzerv) meggyet a zsemlemorzsában finoman megforgatjuk, hogy felvegye a nedvességet, és ne „áztassa el” a pitetésztát. Ezután a meggyet rátesszük a tészta tetejére.
Túrós-citromos
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a túrót, valamint a citromok reszelt héját és levét, majd az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
A két tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és a pitéket 180 fokon megsütjük.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!