Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 40 dkg körte (tisztított súly)
- 25 dkg liszt
- 1 tk őrölt kardamom
- 1/4 tk. szegfűbors
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl hideg tejszín
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, majd aprító gépben felaprítjuk. Nem kell pépesnek lennie, legyenek benne nagyobb darabok is! A vajat a cukorral, a vaníliás cukor felével simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az egészet habosra keverjük. Hozzáadjuk a körtét. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sóval, majd pár mozdulattal a körtés alapba keverjük. Az így kapott masszát egyenlően elosztjuk a papírral bélelt muffintepsi mélyedéseiben.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 20-25 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek. A hideg tejszínből a maradék vaníliás cukorral habot verünk és ezzel tálaljuk a muffinokat.
Itt egy karácsonyi süti is a sütidobozból!