Hozzávalók:
- két, kb. 60 dekás padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- borecet
- só
- a sütéshez pici olaj
Elkészítés:
Műanyag késsel ujjnyi vastagra vágjuk a padlizsánokat. Besózzuk, majd szűrőkanálba rakjuk úgy, hogy aláteszünk egy tányért, amibe a lé kicsepeg. Kb. egy óra múlva a szeleteket leitatgatjuk, majd kevés olajon teflonban mindkét felüket megsütjük. Veszünk egy jó kis csatos üveget, és a karikára vágott hagymával rétegezve belerakjuk. Kevés borecetet öntünk rá, majd lezárjuk. Néhány napig érleljük a hűtőszekrényben. A kicsepegett levet is üvegbe öntjük, az is megy a hűtőbe, de azt naponta egyszer-kétszer fel kell rázni! Jó étvágyat!
Itt egy másik padlizsános recept, ezt már az uzsonnás dobozba ajánlom!