Hozzávalók:
- 6 közepes krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 40 dkg bacon
- kb 50 dkg tejföl
- kevés vaj
- 1-2 ek liszt
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A krumplit és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, liszttel elkeverjük, majd kivajazott tepsibe terítjük. A hagymát apróra kockázzuk, ráterítjük a krumplis-répás masszára. Erre jön a bacon. Lefedve sütjük 170-180 fokon bő fél óráig. Levesszük a fóliát, majd további 15 percig sütjük, hogy a bacon megpiruljon. Közben a tejfölt sózzuk, pirospaprikával és sajttal kikeverjük. Ráterítjük az étel tetejére és további 15 percig sütjük. Pammer Livi szerint Remekül variálható az alap, ha bacon helyett sonkával, kolbásszal takarjuk be. Vegetáriánusok a húst kihagyhatják. A markánsabb íz kedvelői füstölt sajttal is kipróbálhatják.