Hozzávalók:
- 50 dkg kukoricaliszt
- 50 dkg héjában főtt burgonya
- 15 dkg margarin
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- tej, só
Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Az így elkészített burgonyát összegyúrjuk a kukoricaliszttel, a tojással, a tejföllel, a sóval a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen letakarva egy órán át kelesztjük. Lisztezett deszkán kétujjnyira kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Most pihentetjük újabb 30 percet egyenként mindegyik tetejét tojással megkenem. Közepesen meleg sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Márti világbajnok kolbászos kiflije
Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!