Hozzávalók:
a szószhoz:
Elkészítés:
A szószhoz házi vagy bolti majonézt használhatunk. A szószból a kisméretű tányérok aljára kb. 1-2 evőkanálnyit kentem. 6 tányér készült. Egy kis tálkában kb. 2 dl majonézt kettő evőkanálnyi mustárral alaposan kikevertem, hozzáadtam a teáskanálnyi tejfölt, két csipetnyi őrölt fehérborsot.
Egy ujjnyi langyos vízhez adtam egy csapott mokkáskanálnyi sáfrányos szeklicét, majd miután ennek szépen kioldódott a sárga színe, a szószhoz adagoltam, és alaposan átdolgoztam.
A tányérok aljára adagoltam a szószt, egy kenőtoll vagy ecset segítségével körkörösen eloszlattam. Erre egy maréknyi alaposan megmosott madársalátát tettem, majd a lila és a zöld retekcsírákat. A füstölt lazacot kétujjnyi vastagra szeltem, és a saláta tetejére ültettem. Az avokádót megpucoltam, és vékony íveket vágtam ki belőle. Legyező alakban hozzáigazítottam a salátához. Koktélparadicsomot cikkekre vágtam, és két darabot a szélére helyeztem. Pirítóssal kínáltam. Nagy siker volt!