Hozzávalók
● 50 deka burgonya
● 15 deka tehéntúró
● 15 deka porcukor
● 15 deka liszt● 8 tojás
● fél citrom reszelt héja
● 1 csomag vaníliás cukor
● 20 deka baracklekvár
Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd még melegen áttörjük. Miután kihűlt, összekeverjük az áttört túróval és a liszttel. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk az előzőekhez, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a többiek közé forgatjuk. A masszát három egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből egy-egy tortalapot sütünk. A kihűlt lapok közül kettőt megkenünk baracklekvárral, egymásra tesszük őket úgy, hogy az üres kerül a tetejére, amit porcukorral meghintünk.
● Barackíz helyett pikáns ribizli-, eper- vagy málnadzsemmel is ízesíthetjük.
●
Persze a torták sajátossága - hacsak nincs nagyobb vendégsereg - hogy mindig marad belőlük, amit aztán valahogy el kell tennünk úgy, hogy azért a formája megmaradjon. Ehhez kiváló egy tortatbura, ami persze akkor is nagyon jól jön, ha mondjuk a már elkészített tortánkat kell egy ideig pihentetnünk, hűtenünk. Ehhez ajánljuk ezt a praktikus tortaburát, amely 1.890 forintba kerül. Az Életforma Shopban még többféle, más színű, méretű és formájú tortaburát is találsz.