Hozzávalók:
- 1,5 kg libaaprólék
 - 20 -20 dkg sárga- és fehérrépa,
 - 10 dkg zeller
 - 10 dkg gomba
 - 10 dkg zöldborsó
 - 1 db nagy vöröshagyma
 - 2 csokor petrezselyemzöld
 - só, bors
 
Hozzávalók a májgombóchoz:
- 30 dkg máj pecsenye libamáj
 - 2 tojás
 - 2 zsemle
 - 1 kk só
 - pici frissen őrölt bors
 - 1 kk őrölt majoránna
 - 1 kk apróra vágott petrezselyemzöld
 - 2-3 ek zsemlemorzsa
 
Elkészítés:
Vágd össze a megtisztított a libahúst, és tedd egy lábasba, majd öntsd fel hideg vízzel. Kezd el egész kis lángon főzni. Pucold meg a zöldségeket. Ha felforrt a leves, szedd le a habját, majd sózd meg, és add hozzá egészben a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész borsszemeket. Főzd tovább lassú tűzön, hogy csak gyöngyözzön a levesed. A zsemléket áztasd langyos vízbe, majd nyomkodd ki. A májat kapard el egy jó éles késsel, majd keverd össze a zsemlékkel, a tojásokkal, a morzsával és a fűszerekkel.
Készíts pár próba gombócot a kész masszából, és lassan gyöngyöző sós vízben próbáld meg kifőzni. Ha nem esnek szét, nyert ügyünk van, és egy kiskanál segítségével készíts el a többi kis gombócot, és azokat is főzd készre. Közben ha úgy látod, hogy a hús félig megfőtt, zöldségeld be levesedet, és főzd tovább lassú tűzön.
Ha kész a leves, önts rá egy kis pohár hideg vizet, majd lassan szűrd le. A húst szedd le a csontokról, vágd kisebb darabokra, és úgy tedd vissza a levesbe. A zöldségeket is kockázd fel, és mehet a hús után. Tálaláskor először mindenki tányérjába tegyél annyi gombócot, amennyit a vendéged kér, majd merd rá a levest! Isteni finom!