Hozzávalók:
egy fej saláta
1 csokor petrezselyem
12 szem fekete olívabogyó
1 evőkanál mazsola
1 csipetnyi őrölt római kömény
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt paprika
4 érett paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
4 tojás
só
Elkészítés:
A salátaleveleket és a petrezselymet - amit csak durva darabokra tépünk, nem vágunk apróra - salátástálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat, a gerezdekre vágott paradicsomot, a langyos vízben megáztatott mazsolát. Jöhet rá a kömény és az őrölt paprika. A sót elkeverjük a citromlében, beletesszük az olajat, ráöntjük a salátára, és alaposan összekeverjük. A gerezdekre vágott kemény tojással tálaljuk.
Így turbózd fel magad tavaszra!
Lassan, nagyon lassan lesz vége az idei télnek. Apró reménysugár, hogy egyre hosszabbak a délutánok, később sötétedik, így érdemes már úgy tervezni a napokat, hogy kis időt eltölthessünk a friss levegőn is. A bezártság hónapjai után viszont minden szempontból szükség van némi megújulásra, egyszerűen kell, hogy felfrissítsük magunkat, a szervezetünket.