
Hozzávalók:
- ½ kg liszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- 3 dkg reszelt csoki
- valamilyen kedvelt lekvár
Elkészítés:
Az én drága nagyim az összes alapanyagot jól összedolgozta a csokin kívül. A végén kettévette a masszát, majd az egyik feléhez hozzáadta a reszelt csokoládét, és azzal is jól összegyúrta. A két bucit külön-külön úgy fél ujjnyira kinyújtotta, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatta.
Természetesen a maradékot újra összegyúrta, majd ezt addig csinálta, amíg teljesen el nem fogyott a massza. Ő még zsírozta a tepsit, én megoldom a dolgot a sütőpapírral, és irány a sütő. A kész kongocskák egyik felét megkente valamilyen lekvárral, majd hozzáragasztott egy másik színűt. Az így összetapasztott korongokat szépn elrendezte egy tálon, majd kitette a spájzba. Ezt ugyanis ma is megcsinálhatod, mert nagyon sokági eláll! Sőt, a lekvár még jól át is járja a tésztáját!