Életforma.hu

GASZTRO

Madártej gyorsan és egyszerűen!

Gyorsan elkészíthető, langyosan és hidegen is jó, édes, krémes, díszíthető, és nem csak a gyerekek kedvence. Vajon mi az? Természetesen a madártej. Így is készíthető!

Kép: nőivilág

Hozzávalók

1,5 liter tej

4 tojás

15 deka cukor

1/2 vaníliarúd vagy

1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál liszt

Elkészítése

A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjéket 3 evőkanál cukor hozzáadásával kemény habbá verjük. Egy 3 literes lábosban elkezdjük forralni a tejet, és a még fel nem forrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a habot. (Egyszerre csak kevés habot tegyünk a lábosba, mert forgatnunk kell őket, ezért szükség van a helyre.) A hab mindkét oldalát egy percig főzzük, és vigyázzunk, hogy ne törjük össze. Szűrőlapáttal óvatosan emeljük ki, és tegyük félre tányérra.

A tojások sárgáját és a kikapart vaníliarúd magjait vagy a vaníliás cukrot jól keverjük el a cukorral. Amikor a cukor már nem „ropog”, és a krém szép világos vaníliaszínű lesz, akkor adjuk hozzá apránként a lisztet. A krémet lassan adagolva töltsük a már kis lángon tartott tejbe, és alaposan keverjük el. 5–8 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda. Ha kész, tegyük üvegedénybe, hagyjuk kihűlni, s végül tegyük rá a habot. (Forrás: noivilag)

Életforma-tippek

Tálaláskor díszíthetjük színes öntettel, például karamellel vagy csokoládéval.

● A tálaláshoz különféle

üvegtálak közül választhatsz

az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

a

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!

Áruházválasztóval!


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.