A szezonalitás nemcsak az ételekben, de a koktélok terén is nagyon fontos, ami nem véletlen, ugyanis a minőségi gasztronómia számára a természet kincsei jelentik a legnagyobb ihletet. A május pedig egyértelműen a spárga és az eper körül forog. Ugyan a PIÑA-ban szeretjük az extravagáns vagy épp meglepő ötleteket és fúziókat, de ha koktélról van szó, inkább az utóbbi alapanyagra koncentrálunk… Reméljük, hogy nem bánjátok!
- STRAWBERRY APEROL
Hozzávalók: pürésített eper (kb. 6 cl), Aperol (4 cl), citromlé (2 cl), pezsgő (felöntéshez, 1-2 dl)
Az igazi nyári klasszikus, mindannyiunk kedvenc olasz koktélja, az Aperol Spritz is elkészíthető epres változatban, de álljunk meg egy pillanatra, hiszen arról még nem beszéltünk, hogy a házi eperpüré is mindössze 2 perc alatt elkészíthető otthon! Ehhez a friss, piros epret megmossuk, durvára vágjuk és botmixerrel vagy robotgéppel pürésítjük. Ha véletlenül többet készítesz belőle, még egy finom panna cotta vagy pár gombóc fagylalt tetejére is tökéletes!
Így készítsd el a koktélt: töltsd egy jéggel teli borospohárba az alapanyagokat (a pezsgőt utolsóként!) és egy hosszú kanállal alaposan keverd át az italt.
- STRAWBERRY FRESH

Hozzávalók: menta levél (4-6 db), pürésített eper (kb. 4 cl), vodka (4 cl), ananászlé (felöntéshez, kb 1-2 dl), citromlé (2 cl), igény szerint cukorszirup (2 cl), őrölt fekete bors
Ez a koktél egy pohárban ötvözi a nyár legfrissítőbb ízeit: a balkonládából csippentett mentalevél, a trópusi nyaralásokat felelevenítő fanyar, de édes ananászlé, és az érzékeinket felébresztő őrölt bors garantáltan felráz minket!
Így készítsd el: ágyazz meg jéggel egy nagy pohárban, tölts bele minden folyékony hozzávalót, majd egy hosszú szárú kiskanállal alaposan keverd át. Díszítsd friss mentalevéllel és eperszeletekkel!
- STRAWBERRY MINI SHAKE

Hozzávalók: pürésített eper (kb. 4 cl), tequila (4 cl), citromlé (2 cl), cukorszirup (2 cl)
Ez a vadóc mini-turmix egy mexikói nyaralásra repít minket, elkészíteni pedig elképesztően egyszerű. Ha nincs hozzá otthon koktél shakered, összerázhatod egy lezárt befőttes üvegben, vagy egy kisebb és egy nagyobb, szemből egymásba illeszthető műanyag pohárral.
Így készítsd el: az alapanyagokat rázd össze jéggel, majd szűrd le a jégről egy talpas kehelypohárba. Nyársra húzott friss eperrel dekoráld.
Extra tipp: ha nincs otthon cukorszirupod, egyszerűen készíthetsz! Két rész kristálycukrot forralj össze egy rész vízzel, majd hagyd kihűlni. Nem romlandó, így sokáig használhatod koktélkészítéshez! Más édesítőszerekkel helyettesíteni viszont nem javasolt, ugyanis azok nem adják meg azt a szirupos állagot, ami a koktélkészítéshez fontos.