Hozzávalók:
                    Mákos guba alaphoz:
- 3db kifli
 - 3,5 dl tej
 - 1 evőkanál vaníliás cukor
 - fél citrom reszelt héja
 - 4 evőkanál mák
 - 1 evőkanál cukor darálva
 
Sajttortához (24 db minitortához):
- 25 dkg Philadelphia natúr krémsajt
 - 1 db nagy tojás
 - 8 dkg porcukor
 - 1,5 dl habtejszín
 - 1 púpos teáskanál étkezési keményítő
 
Szilvaöntethez:
- 6 db szilva
 - 1 evőkanál barna cukor
 - 1 teáskanál keményítő
 - késhegynyi fahéj
 
Elkészítés:
A mákos guba alaphoz a kifliket felkarikáztam, a mákot a cukorral ledaráltam, a tejet a vaníliás cukorral felforraltam. A forró tejjel leöntöttem a kifliket, megvártam míg beszívja a tejet, majd hozzákevertem a mákot. Ezt a gubát nyomkodtam kb. 1cm vastagon a szilikon muffinformák aljába. Nekem 24 db kis tortácskám lett ebből a mennyiségből. A sajttorta minden hozzávalóját egyneművé kevertem, majd a tálat többször a pulthoz ütögettem, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. A mákos gubával töltött szilikon formákat egy nagy tepsibe helyeztem és ujjnyi vastagon vizet töltöttem a formák alá. A sajttorta krémjével teletöltöttem a formákat és 150 fokon - légkeverős sütőben - kb. 30 perc alatt készre sütöttem őket, úgy, hogy éppen csak színt kapjon a tetejük. Még melegen egy kés hegyével óvatosan körbevágtam a sajttorták szélét, hogy a hűlés következtében ne repedjen meg a tetejük. A szilvaöntethez a kimagozott, apróra vágott szilvát a cukorral meghintettem, fahéjjal ízesítettem, a keményítővel elkevertem. Kis lángon, állandó keverés mellett összeforraltam. Ezzel az öntettel kínáltam a sajttortácskákat. Jó étvágyat!
A verseny részleteiről olvass itt!
A klasszikus sajttorta receptjét már megírta Timár Gigi, a P&P online főszerkesztője. Olvasd el azt is!