
Alap:
300 gr darált keksz
200 gr darált dió
100 gr porcukor
100 gr margarin v vaj
2 dl narancslé (szörp)
Krém:
1 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
3 kanál keményítő
200 gr cukor
200 gr margarin v vaj
2 doboz jaffa keksz (narancsos biscuit)
300 gr málna
tejszín
a tetejére, csokiforgács
Elkészítés:
A pudingokat megfőzzük a keményítővel és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Mikor kihűlt, habosra keverjük.
Közben összeállítjuk az alapot. Kézzel összegyúrjuk a hozzávalókat, annyi narancslét adunk hozzá, hogy nyújtható masszát kapjunk.
Egy tálcára tortagyűrűt teszünk, de használhatunk kapcsos tortaformát is. Az alapot (tésztát) belenyomkodjuk a tortaformába, megkenjük kevés krémmel, majd rárakosgatjuk a kekszet a csokis felével lefelé. Fagyasztott málnát(esetleg epret) szórunk rá, és a málna tetejére a krém megmaradt részét kenjük.. Tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.
15 perces banános krémes – sütés nélkül
Vaníliás puding, háztartási keksz és banán az alapanyaga ennek a fantasztikus gyorsasággal elkészíthető hamis krémesnek. Nemcsak az íze, de a látványa is megédesítheti a vasárnapunkat.