Hozzávalók:
- 2 dl málnaszörp
- 5 dkg cukor
- 3 tojás
Trükk
A nagyi titka az volt, hogy ezt használta tortakrémnek is! Habosra kevert 15 dkg vajat, és azt is hozzáadta a habhoz. Ezzel töltötte meg a piskótalapokat. Gyönyörű tortákat varázsolt belőle! Ugyanúgy gyümölccsel díszítette!
Elkészítés:
Az "alkatrészeket" összekeverjük egy mély tálban, és gőz fölött habverővel addig keverjük, amíg tökéletesen habos nem lesz. Pohárkákba öntjük, - lehet rétegesen is málnaszemekkel - tetejét szintén málnaszemekkel díszítjük. Útja a hűtőbe vezet, csak azután tálaljuk.
Gyerünk maci a málnásba!
Következzék egy magyar klasszikus, a Bear in the Bush – új kiadásban. Vegyünk alapul jeget. Öntözzük meg kevés málnaszörppel. Tetézzük illatos bazsalikommal és egy kis citrommal. Töltsünk rá finom rozébort, majd frissítő szódát. Kicsit megkavarjuk, és már ihatjuk is! Igazi gyönyör egy nyári estén! Ne hagyd ki!