Hozzávalók:
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor friss kapor
- 2 ek olaj, vagy ennek megfelelő margarin
- 1 dl 20 %-os főzőtejszín
- 5 dl hideg húslé
- 1 tk kristálycukor
- 3-4 csepp citromlé
Elkészítés:
Vágd apróra a hagymát, és tedd ugyanezt a kaporral is. A zsiradéklból és a lisztből készíts világos rántást, majd add hozzá a hagymát, majd a kapor kétharmadát. Engedd fel a húslével (én éppen csontlevest főztem, és annak levéből vettem el vagy bő két merőkanálnyit), vagy ha ez nincs adj fozzá fél liter vizet, és dobj bele egy leveskockát. Főzd vagy 10 percig, majd öntsd az egészet a turmixgépbe. Öntsd hozzá a citromlevet, add hozzá a cukrot, a tejszínt, az 1/3 kaprot, és ha kell picit még megsózhatod. Újra jöhet a tűzhely, és lassan épphogy csak főzd fel.
Kapros-uborkás tésztasaláta
A tésztasalátában az a jó, hogy összetevőit kedvünkre variálhatjuk, elkészítése pedig nagyon egyszerű. Ez a kapros-uborkás változat nemcsak színében, de ízvilágában is rendkívül üdítő nyári egytál étel.