Mártás cikkek

Íz, ami fűszerez
Hatalmas és bonyolult az ecetek ízvilága, sokkal több, mint azt sokan gondolnánk, sőt ahogy sok séf is gondolná! Pedig a savasság központi szerepet játszik az ételek aroma-egyensúlyának elgondolásában - derült ki a fehérvárcsurgói Károlyi Gasztro Akadémián! Erdei gyümölcsökből készült mártásunkat például pikánssá tehetjük 1-2 evőkanál kökényes gyümölcsecettel. Ez például tökéletes a sült húsokhoz - állítja Komáromi Linda és Nagy Péter, akik családi cégükben vegyszermentes gyümölcsborecetet készítenek.

Citrommártásos sült tintahallal brillíroznak az elfoglalt háziasszonyok
Van úgy, hogy rohanunk egész nap, és már hazafelé filózunk azon, mi is lesz a vacsi... No, ez pont egy ilyen estére szóló fogás. Igen, legyen a fagyasztóban mindig egy-két félkész cucc, amiből el lehet indulni. Citromnak is lennie kell, főként egy influenzás, meghűléses szezonban. A fogás innentől szinte adott!...

Csőben sült brokkoli
Egy olyan viszonylag egyszerű zöldségből is, mint a brokkoli, kerekíthetünk egy könnyű, ízletes ebédet, egy kis mártás, egy kis sajt segítségével. Aztán megy a sütőbe, megsül, és már lehet is lakmározni.

Tűzdelt vadnyúlgerinc zöldségmártással és polenta csíkokkal
Volt egy gyönyörű vadnyúlgerinc a fagyasztónkban, amiből egy nagyon könnyed kis ebédet terveztem. Nem fine dining fogást szerettem volna az asztalon látni, de azt sem szerettem volna, hogy egy sima raguban tűnjön el ez szép és nemes hús. Nem bántam meg a választásomat, egy igazán könnyű és finom ebéd lett a végeredmény.

Morzsapaplan alatt alvó zöldségek
Egészségesen étkezők kedvence lesz ez a recept, nincs benne hús, de én azoknak is ajánlom a kipróbálását, akik szeretik a húst. Mert a zöldség jó és egészséges.

Tőkehal spárgával, vajas mártással
Egészséges és finom halrecept, akár kezdőknek is! Nagyobb feladat lesz beszerezni az alapanyagot, mint az ételt elkészíteni. Próbálkozhatunk tőkehal hiányában más feszes, fehér húsú hallal is.

Márti-féle kapormártás
Maga a nyár üzenete a kapor. Most kaptam a szomszédból egy egész kazlat! Egy része irány a kovászos uborkába, a másik, nos mártást varázsoltam belőle. Natúr tarjaszeletet és petrezselymes újkrumplit kínáltam hozzá. Remek lett! Igazi, vasárnapi, nyári fogás kerekedett belőle. Még most a számban érzem az ízét!

Kapros sertésborda - ahogy Mártiék szeretik
Fantasztikus kapor csokrot kaptam ajándékba az egyik szomszédomtól. Illata valami pompás! Tanakodtam, hogy rögtön ugorjak-e neki az idei első kovászos uborkának, vagy készítsek egy nyár elejei különlegességet? A férjemnél a második ötlet jött be. Azért óvatosságból pár perce meglepett két kilo uborkával is...

Vöröslencse fasírtgolyó
Az idei évet ezzel a szuper egészséges, vöröslencse fasírtgolyóval kezdtem, fűszeres paradicsom salsával és frissítő remoulade mártással kínáltam.

Bazsalikomos húsgombócok gombamártással, pennével
Az a fogalom, hogy túl sok húsgombóc recept, nem létezik. Annyiféle formában lehet elkészíteni a darált húsból készült ételeket, hogy akár minden hétre választhatunk másik stílusút. Zoltán receptjében most a gombáé lett a főszerep.
Sült hal citrom mártással
A magyarok sajnos kevés halat esznek, hiába, nem vagyunk tengerparti nemzet sajnos. Ünnepek táján azért megugrik a halfogyasztás, ehhez mutatunk most egy nagyon kellemes receptet. Tengeri halból is nagyon finom, de ha ahhoz nem jutunk hozzá, fogasból is kiváló.
Fokhagymamártás nyersen Márti salátáján
Ez egy végtelenül egyszerű mártás, de még mindig sikert aratott! A fantáziádra bízom, hogy fejes saláta leveleit, vagy vegyesen, más zöldek keverékét ízesíted így! Csak rakj össze egy salátát, és öntsd ezzel nyakon! Pikáns estéd lesz! És ez nem vicc! A többit a fantáziádra bízom!
Patisszon-mártás Mártinál
Most ünnepeljük a csillagtök idényét! Kedvenc biokertészem most több darabbal is megörvendeztetett. Ezt a remek mártást találtam ki, ami remekül megy például a sültekhez, de isteni reggelre egy pirítósra kenve is!
Francia majonéz - házilag
Egy újszülöttnek minden vicc új. Vagyis: többször előfordult már, hogy megírtam egy remek receptet, de később kiderült, egy-két olvasó számunkra alapvető receptekkel, eljárásokkal nincs tisztában. Ezen szeretnék segíteni többször is a jövőben! Elsőként álljon itt a francia majonéz receptje, ami nemcsak egy remek rántott hal mellé kiváló, számtalan más ételnek is alkotóeleme!
Négysajtos ínyencség
Nem fog csalódni, aki szereti az olasz konyhát! Jótékonysága abban is áll, hogy nemcsak csirkehúshoz, hanem párolt zöldségekhez is nyugodtan adhatod. Isteni!
Meggymártás - nem csak kezdőknek
Van, aki profi módon készíti, van, aki tudja, hogyan kell és sokan még csak most kezdik tanulni. Pedig meggymártás nélkül nincs szakácstudomány, főleg most kell elsajátítani, amikor ideje van.
Pikáns mártás receptek
Ha kóstolta, tudja, hogy a grillen készült étel mindig finom. Íze, illata egyedi. …De a pikáns mártások sem hiányozhatnak a húsok mellől. Most többfélét ajánlunk
Sült csirkecomb, csokoládés portói mártással
Vendégek jönnek? Vagy csak megúnta az egyszerű csirkecombos sütésváltozatot? Dobjuk fel egy ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető csokoládémártással! Ízleni fog!
Isteni mártások, - a mai sültekhez!
A hús kisütése nem gond, nem is sok idő. A húsokhoz kínálunk most isteni mártásokat. Ezek is percek alatt elkészülnek, és különlegessé teszi a mai menüt. Érdemes kipróbálni!
Szőlős, boros halak fejedelmi mártásokban-receptekkel!
Nyelvhaltekercsek szőlős mártással, Harcsaszeletek szőlős-boros mártásban és Gombás süllőszeletek bormártásban a mai kínálatunk. Fejedelmi halételek. Jó étvágyat!