Hozzávalók (4 személyre):

A mártáshoz:
- fél kg friss meggy
- 4 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál cukor
- pici só
- 2 dl tej
- 4 dl víz
A grízhez:
- 30 dkg búzadara
- olaj
- 3 dl víz
- pici só
- pici cukor
A mártás elkészítése:
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy lábasba. Szórjunk rá lisztet, sót, cukrot, keverjük el és kezdjük el melegíteni. Eközben öntsük fel a vízzel és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett (oda ne égjen) forrásig főzzük.
A gríz elkészítése:
Az olajon pirítsuk meg a búzadarát, majd öntsük fel vízzel, tegyünk hozzá egy csipet sót és cukrot, majd keverjük el.
Tippek:
Használhatunk elkészítéskor egy kis vaníliás cukrot is és egy kevés fahéjat is.. A mártásba tehetünk egy kis tejfölt is, ha sűrűbben szeretjük. Ha éppen nem jutunk friss meggyhez, készíthetjük meggybefőttből is. A mártás húsok mellé is kiváló! (Forrás: bestofcafe.hu)