Hozzávalók:
                    
- 1 kg csirkemell
 - 10 dkg trappista sajt
 - 10 dkg mozzarella sajt
 - 5 dkg parmezán sajt
 - 8 dkg márványsajt
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 3,5 dl tejszín
 - só
 - bors
 - 1 tk apróra vágott kakukkfű
 - szerecsendió
 
Elkészítés:
Reszeld le a sajtokat. A csirkemelleket csíkozd fel. Pucold meg fokhagymagerezdeket, vágd apróra. Tégy egy mélyebb serpenyőbe kevés olajat, hevítsd, dobd rá a fokhagymát, majd öntsd hozzá a tejszínt. Forrósítsd fel, majd vedd kicsit kisebbre a lángot, add hozzá a sajtokat, és kevergetve teljesen olvaszd fel a sajtokat. Ízesítsd a sóval, borssal, kakukkfűvel, ízlésed szerint reszelj rá szerecsendiót. Egy kivajazott jénaiba tedd bele a csirkecsíkokat. Öntsd rá az olaszos sajtmártást, fedd le a jénai tetejével vagy alufóliával. Kb. 200 fokon süsd készre úgy 40 perc alatt. Tálald párolt rizzsel. Jó étvágyat!
Ha szereted az olasz ínyencségeket, itt egy toszkán édesség!