Hozzávalók (4 személyre)
60-70 dkg pulykamell
2 csomag mozzarella sajt
0,5 kg paradicsom
só, kakukkfű, bazsalikom
kevés olívaolaj
A cukkinis rizshez:
1 zacskó gyorsrizs
25 dkg cukkini
kevés olaj vagy margarin
Elkészítés
A pulykamellet kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, a paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olívaolajjal. Belefektetjük a pulykamellszeleteket, szépen egymás mellé, ízlés szerint megsózzuk. Beborítjuk a mozzarella-, majd a paradicsomkarikákkal. Csöppet megsózzuk a paradicsomszeleteket is, majd bőven megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal. Betesszük a sütőbe, s közepes hőmérsékleten, kb. 180 fokon 40-50 percig lefedés nélkül sütjük.
A rizst az előírásos módon megfőzzük. A zsenge cukkini két végét levágjuk, és héjástól felkarikázzuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, megpároljuk benne a cukkinit, enyhén megsózva. Hozzátesszük a főtt rizst a cukkinihoz, és pár percig összemelegítjük.
Tipp
Csirkemellből, vagy filézett (és lebőrözött) csirkecombból is készíthetjük.
Vigyázat! Ha friss kakukkfűvel vagy bazsalikommal készítjük, annak erőteljesebb az íze, tehát kevesebbet használjunk!
Jó étvágyat kívánunk!