Ezt szokványos előételnek vagy ebédnek is nevezhetnénk, de az igazság az, hogy valahol a kettő között helyezkedik el. Az év minden szakában elkészíthetjük, de szerintem a friss zeller számomra mindent visz.
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zellergumókat, sós vízben főzzük meg, vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk kb. félujjnyi szeletekre. A panírozás liszt-tojás-prézli triumvirátus után a szeleteket mártsuk újra tojásba, majd ismét a morzsába. Forró zsírban süssük ki, és kész! Adj hozzá szalmakrumplit vagy egyszerű sült krumplit és majonézt! Jó étvágyat!
Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal
Itt egy másik rántott különlegesség az egyik korábbi Sör mi többös amatőr szakácsoknak hirdetett sörkorcsolya versenyből. Kipróbáltuk! Meghökkentő, de nagyon nyerő!