Hozzávalók:
- 1 füstölt csontos csülök
- 5-6 szem borókabogyó
- 8 szem fekete bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- körömnyi babérlevél
- 2 ek méz
- 2 ek mustár
Elkészítés:
Ha túl kiszáradt már a csülkünk, előző este tegyük vízbe. A csülköt másnap feltettem főzni, a fűszereket már ebbe a lébe tettem.
Tipp!
A sonka második levét szűrd le, fagyaszd le, jó lesz majd pl. egy jó bableveshez!
Lassan addig főzöm, amíg majdnem puha a főszereplő. Ekkor átteszem egy tepsibe, alaposan bekenem a mézes-mustáros keverékkel, és a sütőben pirosra sütöm. Hagymás burgonyát adtam hozzá. Tálaláskor csak úgy omlott le a hús a csontról! Nekem csak a férjem omolt el e remek fogástól, hanem Szöcske is. A fiatalember a szomszéd kutyája, aki boldogan robogott el a csonttal a kert végébe.
Párolt savanyú káposzta
Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan!