Babérlevél cikkek

A babér sok mindenben segíthet az egészségednek: ismerd meg te is!
A babérlevelet évezredek óta használják, hiszen különleges ízt ad az ételeknek, de nem csak az ízfokozásra kiváló. Rengeteg mindenben lehet a segítségünkre. Jöjjenek a babér jó tulajdonságai.

Paradicsomos zöldbableves
Meghökkentő, de igen finom receptekkel szokott ellátni minket egyik házi szerzőink egyike, az őrülten jó ételek szerzője. Steffel Csaba ezúttal görögös hangulatba került, és így született meg ez a remek kis leves. Feltétlenül próbáld ki!

Sárga és borsó, avagy a Kívánós története
Ismét egy étek amit valamiért ritkábban készítek(tünk) pedig szerintem tök fincsi dolog, és én a napokban megkívántam. Ez van, ilyen kívánós fajta lettem. Egyébként ez a kis pompa, lencsével is elkészíthető... ezt csak úgy mondom!

Halleves Finnországból
Sokan állítják, hogy a finnek halat esznek hallal. Ez persze nem igaz, de mellesleg azért olyan egészségesek, mert valóban sok halat esznek – állítják az orvosok. Nos, ennek jegyében osztom meg veletek finn barátaim remek különlegességét, azaz a kalakeittot! … Azután menjünk szaunázni!

Paprikás csirkefalatok zelleres hajdniával
Rövid idő alatt valami egészen finomat kellett kitalálnia a mai ebédre Steffel Csabának, mert úgy döntött: ezen a héten kétszer is lusta-napot tart. Saját bevallása szerint ez remekül sikerült! Bízzunk benne, hiszen minden receptje aranyat ér!

Mézes-mustáros füstölt sült csülök Mártinál
Ajándékba kaptam nemrég egy fantasztikus füstölt csülköt. Végre tehát eljött az alkalom, hogy kipróbáljam a lőrinci nagyim nemrég fellelt receptjét. Nem bonyolult, mégis nagyon finom, és olyan illatok terjedtek otthon, hogy még a szomszéd kutyája is feltűnő érdeklődést mutatott az alkotás iránt.

Párolt savanyú káposzta
Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan!

Egyszerű falusi bablevesem az indiánoktól
Fehér, fekete, tarka - és ez mind bab, vagy másnéven paszuly. Tápértéte óriási, fehérjetartalma tízszer nagyobb, mint a krumplié. Az indiánok már ötezer éve termesztették, és akkor jött a globalizáció, a hódítók hajóin ripsz és ropsz az 1530-as években megérkezett Európába is hódító útjára. Ennyit a történelemről, vágjunk bele az egyszerű magyar bableves elkészítésébe. Érdemes egyszerre nagyobb lábasban készíteni, hogy jobban kijöjjenek az ízek, a felesleget pedig egyszerűen lefagyaszthatod.

Győzött a klasszikus töltött káposzta
Reform konyha ide, paleózás ode, karácsonykor a klasszikus töltött káposzta volt a legnészerűbb recept a Nosalty oldalán. A kollégák megosztották velünk a listát, és most megmutatom Nektek, hogy mire is voltak annyira kíváncsiak az ország amatőr szakácsművészei! Jó étvágyat!

Fűszerek a só-bors-fűszerpaprika triumvirátusán túl
A fűszerek olyan növényi részek, melyeket frissen vagy szárítva az ételek, élelmiszerek ízesítésére, illatosítására használnak. Nézzük meg, mely növényekből származhatnak!
Kovászolt zöldbab ínyenceknek - pici csavarral
Ezt a receptet a férjem gyermekkorának egykori helyszínén, a Gesztenyéskert mellett találtam! Na persze nem a földön, hanem a Larus Étterem teraszán! Még van néhány meleg nap a kovászoláshoz, így feltétlenül próbáld ki, és add a kedvenc sültedhez!