Hozzávalók:
- 20 dkg szárazbab
- 2 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- tárkony
- parika
- só
- babérlevél
- eceet
- tejföl
Elkészítés:
Előző este áztasd be a babot. Másnap tedd bele két liter vízbe, és kezd el főzni a babérlevéllel.
Tippek
Adhatsz hozzá füstölt csülök-, bőr- vagy húslét. Attól csak ízletesebb lesz. Gazdagíthatod csiperkével!
Ha félig kész, add hozzá a zöldségeket, amiker előzőleg hosszába vágtál. A zsírból és a lisztből készíts világos rántást, és add a leveshez. Tálaláskor adj hozzá egész pici cukrot, ecetet, tárkonyt, végül tejfölt. Persze ez már mind Csak ízlés kérdése!... Jó étvágyat!
Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!
Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!