Életforma.hu


Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves

Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves 

Leves. Hetente legalább kétszer, háromszor (többször is lehet) leves kell ennem. Szeretem. Nem kell egy erős levesnek lenni, elég egy jó zöldséges vagy krémleves. Somogyi Zoltán Max igazán kellemes finomságot ígér nekünk!
Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves

Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves 

Leves. Hetente legalább kétszer, háromszor (többször is lehet) is kell ennem levest! Szeretem! Nem kell egy erős levesnek lenni, elég egy jó zöldséges vagy krémleves, mint például ez – ajánlja receptjét Somogyi Zoltán Max.
Cukkini és tárkony ölelése, avagy ilyen a krémleves mániánk

Cukkini és tárkony ölelése, avagy ilyen a krémleves mániánk 

Még mindig tele a hűtő cukkinivel – hála a drága rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak! Őrülten imádom minden formáját! Remélem, mások is így kedvelik! Steffel Csaba most egy olyan jó kis leves mutat, amivel biztosan sikert arathatsz!
Tárkonyos sertésmáj - egy kis csavarral

Tárkonyos sertésmáj - egy kis csavarral 

Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult... Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni, ahogy "kell". Na jó, ez csak vicc, de akkor is. ...És valóban, mindig úgy KELL? Csak úgy lehet? Nem értem... Ilyen tépelődések közepette főz Steffel Csaba. Nézzük, mi lesz belőle?
Rizsleves finom zöldségekkel

Rizsleves finom zöldségekkel 

Húsvét előtt, böjt idején sok családnál gyakrabban kerülnek az asztalra hús nélküli fogások. Arra gondoltam, hogy az Őrülten jó ételek ezen remeke, pont beleillik ebbe a hangulatba!
Iráni krumplisaláta, ahogy én szeretem

Iráni krumplisaláta, ahogy én szeretem 

Jól esik egy kis melegség és egy kis frissesség ilyen kezdődgető tavasz idején. Bebújni egy ilyen tál salátával egy fotelba, majd magunkhoz szólítani egy jó könyvet és egy pohár száraz fehérbort − na, ez a teljes a nyugalom! Hogy ez a recept mitől iráni, sajnos nem tudom, a barátnőm sem tudta, akitől a receptet kaptam, de nagyon finom!    
Túró és tárkony, avagy a jó értelemben vett érdekesség

Túró és tárkony, avagy a jó értelemben vett érdekesség 

A napokban eszembe jutott, egy szlovén kollégák által kedvelt, illetve Szlovéniában gyakori, hagyományos, népi, klasszikus ízesítés, amit kalács, és hasonló kelt tészták töltelékénél használnak. Gondoltam, rákeresek a neten, és nagy (na, azért nem olyan nagy) meglepetésemre nemigen találtam rá hivatkozást, illetve receptet. Sőt! No, gondolhatjátok, hogy több se kellett nekem hogy közkincsé tegyem, ezt a pompás és meglepő íz-varázslatot - ez a története ennek az őrölten jó receptnek. 
Egyszerű falusi bablevesem az indiánoktól

Egyszerű falusi bablevesem az indiánoktól 

Fehér, fekete, tarka - és ez mind bab, vagy másnéven paszuly. Tápértéte óriási, fehérjetartalma tízszer nagyobb, mint a krumplié. Az indiánok már ötezer éve termesztették, és akkor jött a globalizáció, a hódítók hajóin ripsz és ropsz az 1530-as években megérkezett Európába is hódító útjára. Ennyit a történelemről, vágjunk bele az egyszerű magyar bableves elkészítésébe. Érdemes egyszerre nagyobb lábasban készíteni, hogy jobban kijöjjenek az ízek, a felesleget pedig egyszerűen lefagyaszthatod.
Karalábé és levese szeretettel

Karalábé és levese szeretettel 

Egy jó kis tartalmas leves, így egyszerűen, mint a hétköznapokon, nincs benne semmi különleges, pláne nem extra... (talán csak egy kis szeretet Steffel Csaba  szerint. Igen itt a karalábé szezonja, fogjunk gyorsan hozzá!
Tárkonyos csirkeragu leves, ahogy a szüleim szeretik

Tárkonyos csirkeragu leves, ahogy a szüleim szeretik 

Ez egy kifejezetten laktató, de annál finomabb leves. Túl sok különlegessége nincs, csak azok a pici csavarok, ami az időpontok betartására, a főzőtejszín frissességére, és persze a tárkonyra vonatkozik. Ez utóbbinál természetesen jó a szárított is, de ha teheted, inkább frissen a konyhaablakból, a balkonládából vagy a kertből szedd le! Meghálálják, akik megkóstolják ez a levest!

Saláta és tárkony házassága - Steffel Csaba konyhájából 

Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel - írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a - Ki mit eszik? - kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban...  

Tárkonyos csirkeragu leves 

Szeretem az olyan recepteket, amelyeket nyáron éppolyan szívesen készítek el, mint télen. A tárkonyos csirkeragu ilyen, mert nyáron a könnyed savanykás, tejfölös ízét kedvelem benne, télen pedig a tartalmassága az, ami megnyugtat. Télen éppen ezért több hússal készítem, nyáron inkább a tárkonyé és a tejfölé a főszerep. Ugyanígy nyáron kerül bele zöldborsó, télen inkább a gyökérzöldségek vannak többségben.

Juhtúróval töltött gomba grillen 

Lassan érkezik a grill szezon, megmutatjuk, hogy a sokféle hús mellé milyen remek köretet lehet készíteni - szintén a grillrácson.

Tárkonyos-boros csirke 

A jellegzetes ízű és nagyon egészséges tárkony kiválóan illik a csirkehúshoz.                  

Mustáros nyúl tárkonnyal 

A nyúlhús méltatlanul mellőzött étel a hazai konyhából, pedig komoly nyúltenyésztő ország vagyunk. Ráadásul a nyúlhús, bár nem kifejezetten zsírszegény, de értékes fehérjéket, ásványi anyagokat tartalmaz.