- 70 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 ek mustár
- liszt
- tárkony
- bors, só
- rizibizi
Elkészítés:
A szalonnát felcsíkozzuk, és egy kevéske zsiradékon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A megtisztított sertésmájat és a vöröshagymát csíkokra, illetve félkarikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon, együtt, elkezdjük pirítani. Amikor a máj elveszti nyers színét, megszórjuk egy evőkanálnyi lisztel, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi (inkább kevesebb), hozzáadjuk a mustárt, borssal és tárkonnyal ízesítjük, és alaposak kiforraljuk. A májat ne főzzük sokat, mert keményedik. Tálalás előtt belekeverjük a szalonnát, szükség szerint sózzuk, és rizibizivel kínáljuk. (Aki szereti, több mustárt is használhat!) Ehhez kíván jó étvágyat Steffel Csaba!
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.