12 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 ek. fehérborecet
2 ek. liszt
só
Elkészítés:
A sárgarépát fél karikákra vágjuk, a vöröshagymát vékony csíkokra (fél vagy negyed karika) szeljük, a szárzellert pedig kissé ferdén fél centisre daraboljuk. Zsiradékot hevítünk és a répát, hagymát, zellert egyszerre megfuttatjuk rajt. Ezután hozzákeverjük a rizst, babérlevéllel, tárkonnyal fűszerezzük, és meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük (1,2 l) vízzel. Puhára főzzük a rizst, és a zöldségeket, a lisztből rántást készítünk a levesünket berántjuk. Az utolsó percben a borecettel megbolondítjuk. Jó étvágyat kíván hozzá az Őrülten jó ételek szakértője!
Néhány egyszerű alapanyagot választottunk a csirke mellé, és nagyon finom egytál étel lett a végeredmény. A póréhagyma és a fehér bor alapjáraton nagyon illik egymáshoz.