- 50 dkg mirelit zöldségkeverék
 - 6-7 dl zöldség alaplé (kockából is készíthető)
 - 2 dl tejszín
 - 1 kis fej fehér hagyma
 - 1-2 teáskanálnyi tárkony
 - 1-2 újhagyma
 - olaj, só
 
Elkészítés:
Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a zöldséget. A tárkonyt pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percet. Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott újhagymával.
Tipp és trükk: zöldség alaplevet készíthetünk szárított ételízesítőből is. Válasszunk sómentes keveréket, és főzzük forrásban lévő vízben 15-20 percet, majd szűrjük le.
                    
Ősi rajongója vagyok Franciaország összes hagymalevesének, de a spanyolok néha elhódítanak! Most is így sikerült! Nem csoda! Barcelóniai látogatásom egyik fénypontja éppen ez a leves volt! Próbáld ki, és már ott is érzed magad a napfényes tengerparton!