Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 25 dkg zöldborsó
- 2 keménytojás
- 4 sárgarépa lereszelve
- 1 vöröshagyma
- 3 ek ecet
- 3 ek olaj
- 2 ek majonéz
- 1 kk tárkony
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Héjában a krumplit enyhén sós vízben megfőzzük. "Kabátját levesszük", majd négybe vágva hagyjuk kihűlni. Ezalatt a zöldborsó a sós vízben pont megfő, vizét leöntjük, és ezt is hagyjuk kihűlni. A krumplit és a zöldborsót összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet, az olajat, az apróra vágott hagymát, a tárkonyt, majd a lereszelt répát. Ügyesen tálra halmozzuk, a négybe vágott keménytojásokkal és a majonézzel díszítjük! Önmagában is fantasztikus! Jó étvágyat!
Fűszeres spanyol húsgombócok
A spanyolok egyik legrégebbi, és egyben kedvenc étele eredendően arab, és a mórok közvetítésével érkezett Ibériába. Ha arra jársz, albóndigas néven keresd az étlapon! Jómagam Barcelónában találkoztam vele, ahol nem lehetett nem tobzódni a pompás ízekben! Kínálj hozzá egy kis vörösbort, de akad, aki inkább a sörre esküszik! Próbáld ki mindkettőt!