- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg bacon
- 40 dkg paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl (175g)
- 2 ek liszt
- 1-2 db babérlevél
- fűszerpaprika
- őrölt kömény
- majoránna
- bors, só
- hajdina és szárzeller
Elkészítés:
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, és egy kevéske zsiradékon pár perc alatt elősütjük, fóliával letakarva félretesszük.
A vöröshagymát és a bacont felaprítjuk, abba az edénybe, amelyikben a húsokat elősütöttük, együtt üvegesre sütjük, meghintjük fűszerpaprikával sóval, borssal, majoránnával, köménnyel, 1-2 babérlevéllel ízesítjük, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, elkeverjük, aztán egy kis vízzel felöntve, 5 percig lassan forraljuk.
Közben a paprikát feldaraboljuk, és az elősütött húsfalatokkal együtt az alaphoz adjuk.
Ismét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 10 perc alatt készre főzzük, befejező műveletként tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.
A hajdinát a rizshez hasonlatos módon készítjük el, amihez már az elején 1-2 szál, kis kockára darabolt szárzellert adunk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba!
Milyen zöldségleves az, amelyikben nincs egy kis hús? Ez az utóbbi idők kedvenc mondata, vagy legalábbis a lényege. Ez az igazság Margó és Ági főzős műsorában hangzott el. Akkor én ezen egy jót mosolyogtam, ők pedig egy egész csirkét beledaraboltak a levesbe. Amikor ezt a tésztát elkészítettem, egy jót mosolyogtam magamon; ? bár az a kicsi kis szalonna megbocsátható. Ugyi? Ezt kérdezi Steffel Csaba blogíró.