Hozzávalók:
3 nagy fej cékla
5 kisebb répa
2 ek szezámmag
1-2 ek méz
1-2 ek balzsamecet
olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A zöldségeket hámozzuk meg, a céklát vágjuk cikkekre, a répát hosszúkás hasábokra. Egy tepsit olajozzunk ki, tegyük bele a cékladarabokat, és toljuk forró sütőbe. Körülbelül negyed óra múlva tegyük hozzá a répát is, és együtt süssük készre. Sózzuk, borsozzuk. Közben száraz serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, és egy tálban keverjük össze a mézet a balzsamecettel, és némi olajjal. Ha a zöldségek megsültek, forgassuk össze az öntettel, szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
Hús mellé köretnek is kiváló, de egy fogyaszthatjuk egyszerűen egy szelet pirítós kenyérrel is.
Tojásos céklakrém, ahogy még sosem etted
Méregtelenítő, rákellenes és vérképző hatású…Nem kérdés, hogy a cékláról beszélünk, aminek rendszeres fogyasztásával közérzetünk is javul, de az esetleges gyomorpanaszokat is megszünteti. Most egy fantasztikus céklakrémet készítettünk, hogy ne csak jól lakottak, de egészségesek is legyünk!