Édes bundáskenyér
Az amerikaiak imádott „french toast”-ja is könnyedén kivitelezhető a mikróban, ráadásul az olajszagtól sem kell tartanod. A Pretty Prudent receptje.
Hozzávalók:
- 1-2 szelet kenyér felkockázva
- 1 evőkanál vaj
- 1 tojás
- 3 evőkanál tej
- 1 csipet fahéj
- 1 csepp vaníliaaroma
Tetejére: juharszirup
Elkészítés:
- Olvaszd meg a vajat a bögrében, majd keverd bele a kenyérkockákat.
- Egy másik pohárban keverd össze a tojást, a tejet, a fahéjat és a vaníliát, majd az összemixelt folyadékot öntsd a kenyérre.
- Mikrózd legalább egy percig, majd további 10 másodpercekig szükség szerint.
- Bőségesen locsold meg juharsziruppal (még finomabb, ha már forrón egy kis vajat is dobsz rá!).

Sajtos makaróni
Ha olyan ételekről van szó, amelyek felvidítanak, nem lehet kihagyni ezt az örök klasszikust sem. Az Ella Claire & Co. receptje.
Hozzávalók:
- 1/3 bögre csőtészta
- 1/3 bögre víz
- 1/3 bögre reszelt cheddar sajt
- 2 teáskanál tej
Elkészítés:
- Egy nagyobb bögrében a tésztára öntsd rá a vizet, majd mikrózd 6 percig, megkeverve 1, 2 és 4 percnél is!
- Add hozzá a reszelt sajtot, majd 30-45 másodpercig mikrózd úgy, hogy a sajt teljesen megolvadjon!
- Keverd meg jól, és végül add hozzá a tejet is!
Édes-savanyú csirke
Elsőre meghökkentőnek tűnhet, de a kínai gyorsbüfék egyik klasszikusa is elkészíthető mikróban. A BBC Good Food receptje.
Hozzávalók:
- 9 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál malátaecet (ha nincs, balzsemecet is jó)
- 4 evőkanál barnacukor
- 2 fokhagymagerezd darálva
- 4 bőr és csont nélküli csirkemell felkockázva
- 1 kis apróra vágott hagyma
- 2 kimagozott és feldarabolt pirospaprika
- 227 g konzervananász, lecsepegtetve
- 100 g cukorborsó, durván szeletelve
Elkészítés:
- Egy nagy mikrohullámú edényben alaposan keverd össze a ketchupot, az ecetet, a cukrot és a fokhagymát a csirkével, a hagymával és a paprikával! Mikrózd 8-10 percig magas hőmérsékleten lefedetlenül, amíg a csirke el nem kezd főni és a szósz sistereg.
- Keverd hozzá az ananászdarabokat és a cukorborsót, majd tedd vissza a mikrohullámú sütőbe további 3-5 percig, amíg a csirke teljesen meg nem fő!
Banános angol puding
Megjött a kedved egy klasszikus brit ételhez? A BBC Good Food receptje.
Hozzávalók:
- 100g puhított vaj
- 2 érett banán
- 100g cukor
- 100g önélesztős liszt
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
- Tedd a vajat egy literes edénybe, majd 30-60 másodpercig olvaszd a mikróban! Másfél banánt pépesíts bele a vajba, majd add hozzá a cukrot, a lisztet, a fahéjat, a tojást és a tejet – keverd jól össze!
- A maradék banánt szeleteld fel és tedd a keverék tetejére, majd mikrózd magas hőmérsékleten további nyolc percig, amíg meg nem kel. Tálald melegen!
Áfonyás muffin
Nincs is jobb a nehéz napokon, mint egy muffin. Ha nincs kedved sütni egy egész tepsivel, ezt a tippet imádni fogod. A Kirbie's Cravings receptje.
Hozzávalók:
- 1/4 csésze liszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet szódabikarbóna
- 3 evőkanál tej
- 1 evőkanál növényi olaj
- 7 friss áfonya
Hozzávalók a mázhoz:
- 1 evőkanál hideg sózatlan vaj apróra vágva
- 1,5 evőkanál liszt
- 2,5 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- Mixelj össze minden hozzávalót az áfonyák kivételével egy kis habverővel!
- A keverékbe dobd bele az áfonyákat!
- Egy kis tálban készítsd el a mázat, keverd az összetevőket egészen addig, míg a vajdarabokat be nem borítja a liszt, a cukor és a fahéj, majd ezeket a darabokat morzsold szét a muffintészta felett, egyenletesen eloszlatva!
- Mikrózd nagyjából egy percig!