Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
12,5 dkg mogyoróvaj
20 dkg cukor (a fele lehet barna cukor)
1 nagy csipet só
1 db tojás
15 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A kétféle vajat elvegyítjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót, a toját, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszából diónyi golyókat formázunk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk. Villával bordákat nyomunk a felületükbe, majd 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük.
Zabpelyhes banáncsemege – az egészséges nass
És itt egy másik gyorsan elkészülő keksz, amit chipsek, ropik helyett ajánljuk azoknak, akik vigyáznak a vonalaikra. Minden összetevője egészséges, és röpke fél óra alatt elkészül.