Életforma.hu

GASZTRO

Most nagy durranás jön!

Június második szombatja a pezsgőrajongók piros betűs ünnepe lesz! A Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón Magyarországon még sosem látott buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek. Nem csupán a kóstolható tételek száma, de azok változatossága és minősége is lenyűgöző: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet több mint 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat 2017. június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben a nagy kóstolón.

Sokszínű hazai kínálat

A hazai kínálatban a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert.

Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló

A Garamvári Pincészet standján 7 különböző pezsgőt kínálnak, közte 100%-ban hárslevelűből készült különlegességet is.  A nagyok igazán nagy durranással készülnek: a Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők – maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

Egyedülálló külföldi választék

Óda az ősi magyar fajtákhoz
Jó terület, adottság, alázat – ez a három dolog kell az igazi jó bor elkészítéséhez – állította Szentesi József borász a Wineglass Sajtóklub tájékoztatóján. Hallagtóként és kóstolóként hozzátenném az elbűvölő humort, a kísérletező kedvet, a tiszta hitet és a végtelen szerénységet.

A Winelovers a külföldi vonalra is ráerősít: több mint 40 nemzetközi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők, így a prosecco, a cava, a crémant és újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de fedezhetnek fel új stílusokat és márkákat is. Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland, Argentína pezsgői… csupa izgalmas utazásra csábító lehetőség. És ha már pezsgő, akkor természetesen champagne: a Cha mpagne Teremben negyven különböző tételt – köztük akár az ikonikus Dom Pérignon-t - kóstolhatnak térítés ellenében a világ legkifinomultabb italának szerelmesei.

Pezsgőkóstoló, Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló

A francia champagne-ok egyik legkomolyabb kihívója az angol pezsgő lehet. A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgőt lesz elérhető, amely már világszerte meghódította a pezsgőrajongókat és kivívta a borszakértők elismerését is.

Exkluzív champagne mesterkurzus

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: dr. Fiáth Attila MW aspiráns vezetésével 9 ház 9 különböző évjáratból érkező champagne-át kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolósor több szempontból is egyedülálló. Ezen a délutánon a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva. A megalapozott szakmai tudással és biztos ízléssel összeállított kóstolósor minden kortyban valódi élményt ígér. Az előadó személye pedig garancia arra, hogy nem csupán tanulságos, de élvezetes és feledhetetlen másfél óra vár a vendégekre.

Kép: Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló

Természetesen a szervezők a kulináris élvezetekről is gondoskodtak: a gasztronómiai kiállítók változatos ízekkel kísérik a milliónyi buborékot.

- Hazánkban még soha, sehol nem volt lehetőség egyetlen helyen ennyi kiváló hazai és nemzetközi pezsgőt kóstolni. Köszönöm a hazai pincészeteknek és kereskedő partnereinknek, hogy az ő közreműködésükkel ennyi szép tételt tudunk bemutatni a nagyközönségnek – mondta Tábor István, a rendezvényt szervező Winelovers tulajdonosa.

Kisasszony drága, malária ellen is igyon pezsgőt!
XIV. Lajos kedvenc itala volt a pezsgő, ő vezette be a pezsgős reggeliket is az udvarban. Nem véletlen, hogy az ital hamarosan a legfelső rétegek egyik kedvelt nedűjévé vált. Manapság sok szállodában kínálnak pezsgőt a reggelihez, szilveszterkor meg pláne! Nálunk is komoly hagyománya van a pezsgőkészítésnek, de mit értünk klasszikus champagne-i eljárás alatt a pezsgők esetében? Most ez is kiderül!

 

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.