Életforma.hu


Diótörő és champagne: fesztivál a Duna-parton

Diótörő és champagne: fesztivál a Duna-parton 

Csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit az idei adventi vasárnapokon is az InterContinental Budapest. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak, és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.
6 dolog, amit tudnod kell a pezsgőzéshöz

6 dolog, amit tudnod kell a pezsgőzéshöz 

Pazar pezsgők hazája ma Magyarország! Fantasztikus különlegességeket találunk a borbárokban vagy az üzletek polcain, ennek ellenére még mindig december 15. és január 3-a között fogy el a pezsgők több mint 90 %-a. Szik Mátyás, Magyarország háromszoros szommelier bajnoka szerint kár lenne kihagyni a csodálatos nedűket, mert ma már a hazai borászok is tudják, csak minőségi alapanyagokból készíthető igazán jó pezsgő! Segítségül röviden összeszedtem nektek, mit kell tudni ma a pezsgőről, a pezsgőzésről!
Pezsgőt a cipőből? Még ez is lehet!

Pezsgőt a cipőből? Még ez is lehet! 

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság kezdődik a pezsgőkedvelők legnagyobb örömére! Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.
Bátran pukkantsunk

Bátran pukkantsunk 

Champagne, mint borvidék Észak-Franciaország keleti részén helyezkedik el, ott a legkiválóbbak az adottságok a pezsgőkészítéshez, hagyományai, minősége vitán felüli. Tény: ez volt az első borvidék a világon, amelyik pezsgőt állított elő, itt forradalmasították a buborékokkal teli borkészítést, így pedig az sem véletlen, hogy maga a „champagne” szó sok helyen a pezsgő szinonimájává vált.
Mosolygó buborékok egy pohárban

Mosolygó buborékok egy pohárban 

Egész életében azon dolgozott a hautvilliersi Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője dom. Pierre Pérignon, hogy ne legyenek tavaszra buborékok az üvegekben, mégis erről, vagyis a pezsgőtől vált áldottá a neve. Az akkor selejtnek tartott bor gyorsan vált a francia főúri reggelik és ünnepek kedvencévé a champagne. A pezsgő ma virágkorát éli! Óriási kedvenc, de sajnos Magyarországon még mindig csak szilveszter környékén fogy belőle igazán.       
Most nagy durranás jön!

Most nagy durranás jön! 

Június második szombatja a pezsgőrajongók piros betűs ünnepe lesz! A Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón Magyarországon még sosem látott buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek. Nem csupán a kóstolható tételek száma, de azok változatossága és minősége is lenyűgöző: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet több mint 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat 2017. június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben a nagy kóstolón.
Kisasszony drága, malária ellen is igyon pezsgőt!

Kisasszony drága, malária ellen is igyon pezsgőt! 

XIV. Lajos kedvenc itala volt a pezsgő, ő vezette be a pezsgős reggeliket is az udvarban. Nem véletlen, hogy az ital hamarosan a legfelső rétegek egyik kedvelt nedűjévé vált. Manapság sok szállodában kínálnak pezsgőt a reggelihez, szilveszterkor meg pláne! Nálunk is komoly hagyománya van a pezsgőkészítésnek, de mit értünk klasszikus champagne-i eljárás alatt a pezsgők esetében? Most ez is kiderül!