Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 10 dkg őrölt mogyoró
- 2 késhegynyi fahéj
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítés:
Összekeverjük a cukrot, a mézet, a tojásokat, és habosra kikeverjük. Most hozzágyúrjuk a mogyorót, a fahéjat, és a lisztben jól elkevert sütőport. Az egészet félujjnyira nyújtjuk, majd ujjnyi vastag kis téglalapokká vagy kockákra vágjuk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, közepesen meleg sütőben megsütjük. Nagyon sokáig eláll, és kitünő gasztroajándék is lehet belőle a farsangi bulira!
Stollen kalács Zalacsányból
Itt az utolsó pillanat, de talán ez a süti még belefér! Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi hotel séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.