Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé
- 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
- olívaolaj
- só
- bors
A salátához:
- 6 szem paradicsom
- 1-2 kígyóuborka
- 2 ek magozott, fekete olajbogyó
- olívaolaj
- vörösborecet
- só
- bors
Elkészítés:
Az olajbogyót robotgépbe tesszük és pépesítjük annyi olívaolajjal, hogy kenhető pasztát kapjunk. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az olajbogyópasztával és feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket. Serpenyőben, kevés olívaolajon minden oldalon megsütjük, kb. 15 perc alatt. Közben összeállítjuk a salátát: a zöldségeket feldaraboljuk, az olajat az ecettel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk. A hústekercseket salátával és kenyérrel tálaljuk.
Konfitált lazac édesköménnyel és aiolival
Imádom a lazac minden formáját, hát még ha svéd mesterszakácsok kezei közül kerül ki. Ehhez a remek fogáshoz picit sokféle hozzávaló kell, de esküszöm, megéri! Még vendégváráshoz is remek ötlet!