A zsűri külön kiemelte, hogy az étel minden egyes eleme különleges ízvilágot tartalmazott.
− A riválisaim nagyon komoly helyekről érkeztek, hatalmas tapasztalattal a hátuk mögött, óriási küzdelem volt, amiből rengeteget tanultam a jövőre nézve! Itt minden apróság számít, a szigorú zsűri figyelmét nem kerüli el semmi sem, nüanszok döntenek. A Sushi Sei csapata nélkül nem sikerülhetett volna, rengeteg segítséget kaptam a felkészülés alatt Seiichi Kusumototól, japán séfünktől és a csapat többi tagjától. Közös sikerünk ez! − mondta az Európát képviselő magyar séf.

A verseny ezúttal is egy szakszemináriummal kezdődött, amit közös alapanyag-beszerzés követett, ezutáni napokon következett a két különböző versenyétel elkészítése: egy téli ‘nimonovan’ leves meghatározott összetevőkkel, illetve egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott étel, különleges, szögletes, úgy nevezett ‘fusidaka’ edényben tálalva a szezon szelleméhez igazodva.

A bírák az ételek végső kóstolásán túl legalább olyan erős figyelmet szenteltek az elkészítésnek is: a versenyző technikai tudásának, higiénikus munkavégzésének, japán gasztronómiai ismereteinek és persze kreativitásának. Ezúttal is alaposan belekérdeztek már főzés közben is a versenyzők munkájába, több fázisban is kótoltak a verseny alatt.