Hozzávalók:
30 dkg rizstészta (spagetti)
40 dkg csirkemell filé
1 púpos teáskanál gyömbér-fokhagyma paszta
(tartok itthon ilyet, hogy mindig legyen, ha szükség lenne rá, de természetesen frissen reszelt gyömbér,
és frissen összenyomott fokhagyma a legjobb)
3 szál újhagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
1 zöld chili
1 marék brokkoli előfőzve
20 dkg mungóbab csíra (konzerv)
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 teáskanál halszósz
2 evőkanál szezám olaj
1 marék mogyoró
1 teáskanál chili pehely
só
Elkészítés:
A tésztát leöntöttem forrásban lévő vízzel, majd a tálat letakartam. Kb. tíz perc múlva megpuhult, leszűrtem, félretettem. Készíthetjük tojásos tésztából is, ebben az esetben a tésztát a szokásos módon megfőzzük, de nem teljesen puhára, mert a csirkével és a zöldségekkel még főni fog egy keveset.
Megforrósítottam a wokban a szezám olajat, és a vékony csíkokra feldarabolt csirkét két részletben átsütöttem rajta. Tányérra szedve félretettem. Újabb kanál olaj a serpenyőbe, és egy percig pirítottam a gyömbér-fokhagyma pasztát, aztán hozzáadtam a karikára vágott újhagymát, apró kockára vágott kaliforniai paprikát és chilit. Ők is kaptak két percet kevergetve. Visszatettem a wokba a csirkecsíkokat is. Kb. két percig kevergettem a húst, majd ízesítettem a szójaszósszal, halszósszal, hozzáadtam a sót, a chili pelyhet, végül belekerült a wokba a mogyoró, és a kissé előfőzött brokkoli is. Utolsó lépésként belekevertem a tésztát, a babcsírát, és alaposan összeforgattam a többi alkotóelemmel.