Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 dkg zsír, vagy annak megfelelő olaj
- 2 dkg liszt
- pár szál zellerlevél apróra vágva
- ízlés szerint só, cukor
Elkészítés:
Megmossuk a paradicsomot, csumáját eltávolítjuk. Négy részre vágjuk, és feltesszük főzni fél liter vízbe. Amint a héja levált, az lehámozzuk, a többit a turmixgépbe tesszük, vagy kézi variációjával pépessé zúzzuk. Készítünk egy világos rántást, amit egy liter vízzel, meg az áttört paradicsommal felöntünk. Most már csak kb. 20 percig kell főznünk csendes lángon, és közben ízesítjük cukorral, sóval, zellerrel. Tálaláskor adhatunk hozzá 4 dkg főtt rizst, de én pirított kenyérkockákkal szeretem! Persze elég csak egy zeller vagy bazsalikomlevelet tenni a tetejére! Már a nagyikám és az anyukám is így készítette! Jó étvágyat!