Hozzávalók
1 kiló vegyes hal
3 evőkanál olaj vagy zsír
5 deka liszt
1 deci vörösbor
petrezselyem
fél citrom
1 fej hagyma
babérlevél
só
Elkészítése
A besózott halszeleteket mártsuk lisztbe, és serpenyőben forró zsíradékban süssük meg, majd szedjük ki lapos, hőálló edénybe. A visszamaradt zsíradékban pirítsuk rózsaszínűre az ízlés szerint kockára vagy karikára szeletelt hagymát, majd adjunk hozzá 1 deka lisztet, pirítsuk vele zsemleszínűre, majd először kevés hideg vízzel, utána a vörösborral öntsük fel. Fedő alatt 10-15 percig forraljuk, picit megsózzuk, majd a fél citrom levével és egy szál babérlevéllel ízesítsük. Ha túl sűrű, kis vízzel vagy még borral hígíthatjuk. Ezután a mártást szűrjük rá a halszeletekre, és így együtt még 10 percig alacsony lángon hagyjuk, hogy összeérjenek. Előmelegített sütőbe is tehetjük.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel. Köretként sós vízben főtt burgonyát ajánlunk hozzá.
A recept forrása: noivilag.hu
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hurendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!