Hozzávalók
● 15 deka teljes kiőrlésű búzaliszt
● 5 deka búzaliszt
● 1,5 deci víz
● 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
● 5 gramm instant élesztő
● 7 deka sűrített paradicsom
● 1 gerezd fokhagyma
● 2-2 teáskanál oregánó és bazsalikom
● egy kávéskanál só
Elkészítése
Langyos vízben elkeverjük az élesztőt, és megvárjuk, amíg felfut. Közben kimérjük a liszteket, egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, 1-1 teáskanál oregánót és bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, kevés sót, és az élesztős vízzel együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Fél-egy órán át hagyjuk meleg helyen kelni. Amikor a duplájára dagadt, kicsit átgyúrjuk, és 3-4 milliméter vékony tésztát nyújtunk belőle, lehetőleg négyzet alakúra. A tésztát megkenjük az oregánó és a bazsalikom másik felével fűszerezett paradicsomszósszal, majd félbehajtjuk. Éles késsel körülbelül 1 centi széles csíkokat vágunk, megcsavarjuk őket, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített 200 Celsius-fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt ropogósra sütjük. (Forrás:www.allergiakozpont.hu)
A digitális kanalas mérleg 3.390 forintba kerül.
Az Életforma Shopban persze nagyon sokféle mérleget találsz, érdemes megnézni, nagy a választék.
És ha már mindent kimértünk, akkor már csak egy jó sütőedény kell, mint ez a nem tapadó bevonattal ellátott csatos tepsi, amelyhez még tálca is tartozik! Az ára 2.490 forint.
● További Életforma-receptek itt!