30 g vaj
150 ml főzőtejszín
1 kk vegeta
1,6 l víz
1 kg krumpli
450 g fagyasztott spenót
1 kk reszelt citromhéj
2 gerezd fokhagyma
150 g vöröshagyma
só, bors, tálaláskor feta sajt vagy parmezán
Elkészítés:
Vajon megpirítjuk a reszelt hagymát és a fokhagymát, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a reszelt citromhéjat és kb 15 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Botmixszel pépesítjük, majd tovább főzzük a spenót hozzáadásával. A legvégén hozzáadjuk a főzőtejszínt és 5 percig főzzük, "rottyantjuk". Tálaláskor a fetát vagy parmezánt adunk hozzá.
A kapros zöldbabfőzeléket szinte gyerekjáték elkészíteni. Még a kezdőknek is!