Hozzávalók 4-6 főre:
- 1,5-2 kg sertéslapocka, vagy comb (a lapocka szaftosabb)
- Fűszerkeverékhez: 3 evőkanál barna cukor, 2 tk pirospaprika, 1 tk cayenne bors (ha nem szeretitek a csípőset, elhagyható), 1 tk őrölt kömény, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk oregánó, 2 tk fokhagymapor (vagy 2 gerezd átnyomott fokhagyma), 4 dkg só, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 5 evőkanál étolaj, 5 evőkanál víz.
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 dk ketchup
- 2 evőkanál Worchester szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál almaecet
A fűszerkeverék száraz hozzávalóit összekeverjük, s hozzáadjuk a paradicsompürét. Mintha masszíroznánk, jól belegyúrjuk a masszát a húsba, s lefedett tálban éjszakára tegyük hűtőbe. A másnapi sütés megkezdéséhez számoljunk azzal, hogy 4 órán át kell sütni. Reggel kis olajon körbepirítjuk hirtelen az egész húst, áttesszük a tepsibe, amiben sütni fogjuk órákig. A visszamaradt zsiradékban a felvágott hagymát összeforraljuk a ketchup-pel, a Worchester- és szójaszósszal, valamint az almaecettel. Ráöntjük a húsra, majd alufóliával letakarva betesszük a 130 C fokra beállított sütőbe 4-5 órára. Félidőnél belenézhetünk, de zárjuk le utána is légmentesen.
Ha kész, pihentessük fél órát, majd villák segítségével tépkedjük szét. Hamburgerzsemlébe halmozzuk, melyre friss zöldségeket tehetünk, de kínálhatunk mellé amerikai káposztasalátát (coleslow), és steakburgonyát is.