Hozzávalók
● 15 deka margarin
● 3 tojás
● 50 deka tehéntúró
● 30 deka őrölt dió
● fél csomag sütőpor
● 50 deka ribizli
● édesítőszer
Elkészítése
A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a diót és a sütőport. A tésztát kinyújtjuk, kétharmad részét egy kisebb tepsibe fektetjük, és közepes hőmérsékleten félig megsütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, édesítjük, és óvatosan beleforgatjuk a fél kiló megtisztított ribizlit. A habos gyümölcskeveréket a tésztára simítjuk, a maradék tésztából berácsozzuk, és visszatoljuk a sütőbe. Gyenge lángon fejezzük be a sütést.
● Ribizli helyet bármilyen bogyós gyümölccsel is finom.
Éppen ezért most egy köztes, de igen praktikus megoldást ajánlunk, ezt a mércés edénnyel kombinált habverőt. Az ára 2 790 forint. Az Életforma Shopban shopban találsz kézi habverőket is szép számmal, de hasonlót is, ennél olcsóbb változatban.
● További Életforma-receptek itt!